Порошенко озвучив умови для проведення виборів на Донбасі

Читать на русском
Місцеві вибори на Донбасі можна проводити тільки після виконання умов забезпечення безпеки.

Президент України Петро Порошенко заявив, що місцеві вибори на Донбасі можна проводити тільки після виконання умов забезпечення безпеки.

Порошенко заявив, що всіх учасників виборів і виборців повинна бути гарантована безпека, а іноземні військові повинні покинути територію країни, пише «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Коли ми говоримо про дорожній карті, то вона і передбачає послідовність і гарантії. І саме тому, коли у нас є, наприклад, дата виборів та умови за якими вони повинні відбутися, то, безумовно, це - питання безпеки. Зокрема, режим припинення вогню, виведення іноземних військ, дотримання режиму розведення сторін, безперешкодний доступ ОБСЄ, звільнення заручників», - заявив Порошенко.

Експерт: одне з геополітичних очікувань Путіна – зміна «нормандської четвірки»Співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки розповів про перспективи «нормандського формату».

Президент також повідомив, що дорожня карта буде підготовлений міністрами закордонних справ країн «нормандського формату» і передана на підпис глав держав у листопаді.

«Було доручено, щоб до кінця листопада міністри закордонних справ на своїй зустрічі затвердили основи проекту «дорожньої карти», - заявив президент України.

Нагадаємо, в ніч на четвер, 20 жовтня, у відомстві федерального канцлера Німеччини в Берліні завершилися переговори в «нормандському форматі».

Переговори, в яких брали участь канцлер ФРН Ангела Меркель, президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд і президент Росії Володимир Путін, тривали майже п'ять годин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: