Хроніки перемир'я: на Донбасі загинув український військовий

Читать на русском
Найскладнішою ситуація залишається на маріупольському напрямі. Бойові дії на ділянці Павлопіль-Широкино перейшли в цілодобовий режим.

Україна втратила одного захисника в результаті боїв на Донбасі за минулу добу в, ще один військовослужбовець отримав поранення.

Про це повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтенрфакс-Україна».

«За минулу добу загинув один, поранений ще один. Це сталося в Лебединському в результаті ворожого артилерійського обстрілу», – сказав він на брифінгу в середу в Києві.

За інформацією МО, на луганському напрямку бойові дії розгорнулися на ділянці Трьохізбенка-Новозванівка. На цьому напрямку зафіксовано 10 випадків порушення режиму вогню, 3 з них із застосуванням важкого озброєння.

На донецькому напрямку в Авдіївській промзоні противник здійснив два обстріли з важкого озброєння – гармат і мінометів. Мінометний обстріл був і в Верхньоторецькому. За добу на цьому напрямку було 3 обстрілу, 2 з них – з важкого озброєння.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє негайну мобілізацію у випадку значного загострення ситуації в зоні АТОСказано 5 серпня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

Найскладнішою ситуація залишається на маріупольському напрямі. «Бойові дії на ділянці Павлопіль-Широкино перейшли в цілодобовий режим», – поінформував О.Лисенко, зазначивши, що бойовики застосовують важке озброєння.

Як раніше повідомлялося, політолог Володимир Фесенко припускає, що позиції України в переговорному процесі з питання врегулювання ситуації на Донбасі змінилися і ніяких поступок з нашого боку бути не може.

Нагадаємо, що парламентська асамблея Ради Європи визнала, що ОБСЄ не може гарантувати безпеку проведення виборів на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: