Полторак розповів про ситуацію з розведенням військ на Донбасі

Читать на русском
Очільник Міністерства оборони України Степан Полторак розповів, як триває процес відведення військ у зоні проведення АТО.

Ситуація, яка сталася в Луганської області, де триває розведення військо, залишається складною.

Про це в інтерв'ю «5 каналу» розповів міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє «Слово і Діло».

«Що ж до ситуації, яка сталася в районі Луганська, в районі розведення, трьох ділянках, вона залишається, на жаль, складною. Тому що з першого разу і практично без серйозних проблем ми відвели війська в районі Золоте. З потугами, але з другої спроби були розведені війська в районі Петрівського. Сьогодні стоїть питання по Станиці Луганській, вже були спроби розвести, але те, що 6 жовтня був обстріл і, на жаль, вчора вночі із ГП-25 так само був обстріл наших позицій», – наголосив міністр.

За його словами, під час відведення військ в районі Петрівського наші Збройні сили потрапили під обстріл у присутності спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Полторак додав, що відведення військ у Станиці Луганській ще не розпочате.

«Зараз ми приймаємо рішення, тому що обстріл, який був 6 числа, після якого ми були вимушені 9 жовтня не проводити розведення військ, він був потужнім, а обстріл, який був буквально вчора вночі, він був незначним і неприцільним. Зараз рішення приймається, ми консультуємося – або ми будемо додатково встановлювати час для того, щоб повністю були виконано вимоги для того, щоб розвести. Я хотів би сказати, що там не тільки вимоги припинення вогню, але й цілодобове спостереження місії ОБСЄ», – додав він.

Нагадаємо, раніше заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що населені пункти не входять до зони розведення сил на Донбасі. А в Міноборони повідомили, що лінія розмежування не зміниться через розведення сил в зоні АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: