Українська сторона обрала нову тактику в переговорах по Донбасу – експерт

Читать на русском
Директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» проаналізував і пояснив, як змінилася тактика України в «нормандських переговорах».

Політолог Володимир Фесенко припускає, що позиції України в переговорному процесі з питання врегулювання ситуації на Донбасі змінилися і ніяких поступок з нашого боку бути не може.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Центр прикладних політичних досліджень «Пента».

«Україна підтримує ініціативу проведення зустрічі лідерів України, Німеччини, Франції та Росії. Проведення заходу для вирішення лише так званих політичних компонентів Мінська є неприйнятним. Будь-які політичні рішення можуть прийматися тільки після очевидного прогресу в питаннях безпеки», - йдеться в повідомленні, яке розповсюдила Адміністрація президента.

«Українська сторона обрала нову тактику поведінки, яка полягає у припиненні будь-яких поступок на переговорах по Донбасу», - припускає Володимир Фесенко.

На думку політолога, це тактична дипломатична боротьба.

Президентський дедлайн. Що Порошенко обіцяв встигнути у 2016 роціСлово і Діло зібрало найважливіші обіцянки Президента України Петра Порошенка, які він повинен реалізувати до кінця поточного року.

«Те, що Порошенко висуває жорсткі умови, свідчить, що наша країна не збирається йти ні на які односторонні поступки. І президент це демонструє як українському суспільству, так і Заходу. У нинішній ситуації це абсолютно правильна тактика, інакше нам почнуть викручувати руки. Україна повинна показувати характер і жорстку позицію», - вважає Фесенко.

Нагадаємо, позиція України зводиться до того, що спочатку потрібно затвердити «дорожню карту» припинення обстрілів і лише потім переходити до обговорення виборів і особливого статусу Донбасу.

Президент наполіг, що Україна знаходиться в стані війни і не буде виконувати політичний блок «Мінська», до вирішення питань безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: