Експерт про «Мінськ»: домовленості ще жодного разу не зупинили Путіна, коли він хотів війни

Читать на русском
Ігор Лосєввійськовий експерт

Скільки б не було домовленостей, хоч «Мінськ-2» чи «Мінськ-22», вони не матимуть сенсу для Донбасу.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив військовий експерт, історик Ігор Лосєв, аналізуючи доцільність Мінських угод як інструменту врегулювання ситуації на Донбасі.

«Від самого початку стояло питання про те, які можуть бути переговори з агресором, який окупує наші території. Про що можна домовитися? Домовитися можна хіба що про нашу капітуляцію», – наголосив військовий.

Як зауважив експерт, аргументація Заходу та деяких представників української влади, які бояться, що Путін почне велику війну, про те, що потрібно сісти за круглий стіл, виглядає безглуздо.

Якщо Путін захоче великої війни, він розпочне її незалежно від того, будуть Мінські переговори чи ні.

«Сенсу в Мінських домовленостях немає», – констатував Лосєв.

Проблема в тому, додав експерт, що Україна боїться звинувачень на свою адресу щодо зриву Мінських угод.

«В такому разі варіант лише один – займатися саботажем «Мінська» так, як це робить Росія, й тягнути далі. Якщо треба відправляти відставних діячів на кшталт Кучми, то лише з розумінням того, що всі документи, які там підписані, є порожнім папером, оскільки Росія насправді жодних зобов'язань на себе не брала», – пояснив він.

Нагадаємо, в жовтні минулого року Петро Порошенко заявив, що Мінські домовленості – це мирний план, який обов'язково буде виконаний.

Мінські угоди були укладені в лютому 2015 року. Вони передбачають припинення вогню, відведення важких видів озброєння, амністію, звільнення та обмін полоненими, доступ гуманітарних місій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: