США знову нагадали Росії про необхідність виконувати Мінські угоди

Читать на русском
Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт сказав за яких умов з Російської Федерації можуть бути зняті санкції.
Джеффрі Пайєтт

Посол США в Україні Джозеф Пайєтт заявив, що санкції з Російської Федерації не будуть зняті доку вона не поверне Крим Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на телеканал «ZIK».

«Анексія Криму не зникала з американського дипломатичного радара. Ця проблема в постійному діалозі з Росією. США не визнавали, не визнають і не визнаватимуть російську анексію півострова і це наша чітка політика. І прямо зараз ми зосереджені не в відновленні українського суверенітету, що є нашою довгостроковою метою, а над миром на Донбасі. З практичної точки зору це найперша вимога», — заявив Пайєтт в інтерв'ю журналістам каналу.

За словами посла, розмова з Росією про зняття санкцій з РФ можлива після повернення Криму Україні і дотримання Мінських домовленостей.

Пайєтт назвав умови продовження американської допомоги УкраїніПосол США в Україні Джеффрі Пайєтт закликав українських політиків повернутися на важкий шлях реформування країни.

«Санкції проти Росії можуть бути переглянуті тільки тоді, коли Мінські домовленості повністю будуть реалізовані. Президент США Барак Обама промовив цю позицію в розмові з Путіним. Він також наголосив на особливій вимозі про надання спостерігачам ОБСЄ повного доступу по всій території України - до міжнародно визнаних кордонів. Жодна з цих речей не відбувається. Поки цього не станеться, ми не будемо говорити про послаблення санкцій», — сказав Пайєтт.

Нагадаємо, в січні цього року держсекретар США Джон Керрі заявив, що сподівається на виконання Росією Мінських домовленостей, яке дозволить зняти санкції проти Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: