Київський суд скасував передачу в оренду ділянки біля Софіївського собору

Читать на русском
Рішенням Київради в 2003 році земельну ділянку площею 0,1 га було надано в оренду приватній структурі для будівництва житлового будинку.

Київський апеляційний суд скасував рішення Київської міської ради про передачу в оренду земельної ділянки площею 0,1 га біля Софіївського собору.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва, передає «Слово і Діло».

Встановлено, що рішенням Київради в 2003 році земельну ділянку площею 0,1 га, що належить до земель історико-культурного призначення й розташована в охоронній зоні об'єкту всесвітньої спадщини «Київ: Собор Святої Софії та прилеглі монастирські будівлі, Києво-Печерська Лавра», було надано в оренду приватній структурі для будівництва житлового будинку.

Відповідно до вимог чинного законодавства, на цих землях дозволяється будівництво лише особливо важливих споруд за індивідуальними проектами, що регламентуються з урахуванням архітектурної та масштабної прив'язки до наявної забудови й загальним силуетом міста.

Водночас передача зазначеної ділянки під житлове будівництво пройшла без урахування зазначених вимог і за відсутності інформування секретаріату Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) про заплановане будівництво.

За результатами розгляду суд апеляційної інстанції повністю погодився з доводами прокурора, визнав недійсним та скасував зазначене рішення Київради та укладений на його підставі договір оренди цієї землі, а також визнав відсутність у приватного товариства права користування нею.

Раніше повідомлялося, що в Києві з незаконного користування повернуті нежитлові приміщення Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, розташовані на вулиці Івана Франка.

Нагадаємо, що комісія Київради з питань землекористування підтримала проект рішення про розірвання договору оренди із забудовником парку «Інтернаціональний».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: