Заборона на продаж алкоголю вночі в Києві набула чинності

Читать на русском
Сьогодні, 12 жовтня, набуло чинності розпорядження КМДА про заборону реалізації алкогольних напоїв з 23:00 до 10:00.
Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 12 жовтня, набуло чинності розпорядження КМДА про заборону реалізації алкогольних напоїв з 23:00 до 10:00.

Відповідний документ опублікований в офіційній газеті Київради «Хрещатик», повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з документом, суб’єктам господарювання, що мають ліцензію на продаж алкоголю, заборонено реалізовувати алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво з 23:00 до 10:00. Це рішення не стосується ресторанів. Магазини, які проігнорують заборону, будуть позбавлені ліцензії на торгівлю спиртними напоями.

Відзавтра в дрібних виноробів не вимагатимуть ліцензіюЗавтра, 13 жовтня, набере чинності закон, який скасовує для невеликих виробників необхідність купувати за 500 тисяч гривень на рік ліцензії на оптову торгівлю вином, виготовленим із власної, а не придбаної сировини.

Крім того, Київрада рекомендує столичній поліції посилити контроль за виконанням Кодексу про адмінпорушення, щоб не допускати розпивання спиртного на вулицях, у парках та скверах, у спортивних установах і громадському транспорті.

Нагадаємо, Київрада заборонила продаж алкоголю в нічний час 22 вересня за підтримки 86 депутатів. Раніше в столиці офіційно заборонили продавати алкогольні напої в кіосках.

Зазначимо, що Антимонопольний комітет оскаржить рішення КМДА про заборону продавати алкоголь у нічні години. Проте в Київраді планують повторно ухвалити це рішення, якщо АМКУ оскаржить його в суді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: