У Чорнобилі завершена частина будівництва нового укриття

Читать на русском

Компанія Укрбуд завершила будівництво захисного контуру на Чорнобильській АЕС. Були укріплені всі стіни та перекриття.

«Укренергомонтаж», до якого входить компанія «Укрбуд», завершив будівництво захисного саркофагу на Чорнобильській АЕС.

Про це повідомляє прес-служба корпорації «Укрбуд», передає «Слово і Діло».

«Ця робота, виконана українськими будівельниками, була необхідна для того, щоб станція витримала нове сучасне укриття – так звану «Арку», – йдеться в повідомленні.

Будівельники укріпили всі стіни та перекриття ЧАЕС. Крім того, вони побудували з двох сторін машинного залу дві нові залізобетонні стіни заввишки 37 метрів, шириною 40 сантиметрів та довжиною 50 метрів.

«Хоча попереду ще значний обсяг робіт за контрактом на нижчих позначках, цей етап є ключовим моментом для завершення робіт щодо самоъ арки. Далі справа вже за західними фахівцями», – сказав гендиректор «Укренергомонтажу» Михайло Бородавко.

До кінця листопада мають завершити проект будівництва нового саркофагу, а вже за рік нове укриття буде введене в експлуатацію, після чого всередині почнеться демонтаж нестабільних конструкцій та вилучення паливовмісних мас.

Нагадаємо, що 6 червня було завершене вивантаження останнього відпрацьованого ядерного палива з енергоблоку №1 ЧАЕС.

Зазначимо, 18 квітня 2016 року міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак запевнив, що будівництво арки над 4-м блоком ЧАЕС та сховища відпрацьованого ядерного палива будуть завершені відповідно до затверджених планів.

Після завершення монтажу арки над четвертим блоком Чорнобильської АЕС інвестиції в Україну на вирішення питань ліквідації наслідків аварії припиняться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: