Європейська Рада виділила ще грошей на ядерне сховище в Україні

Читать на русском
Глава держави подякував президенту Європейської Ради за додатковий внесок Європейського Союзу в розмірі близько 20 млн євро у фонд Рахунку ядерної безпеки.

Президент України Петро Порошенко подякував президенту Європейської Ради Дональду Туску за виділення $20 млн на добудову сховища відходів ядерного палива (СВЯП-2).

У ході телефонної розмови президенти також обговорили всебічну підтримку України в питанні подолання наслідків чорнобильської катастрофи, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави української держави.

«Глава держави подякував президенту Європейської Ради за додатковий внесок Європейського Союзу в розмірі близько 20 млн євро у фонд рахунку ядерної безпеки для завершення будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2)», – йдеться в повідомленні.

30-річчя аварії на ЧАЕС: з якими невиконаними обіцянками зустріли його українські політики?До 30-річчя катастрофи на Чорнобильській АЕС «Слово і Діло» підготувало підбірку найважливіших невиконаних екологічних обіцянок українських політиків останніх років.

Нагадаємо, що багаторічна допомога ЄС на ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС досягла 730 млн євро.

Як повідомлялося раніше, проект в основному фінансують держави-члени G7, а також низка європейських країн. Свою лепту – близько 300 млн євро – внесла й Німеччина.

Після завершення монтажу арки над четвертим блоком Чорнобильської АЕС інвестиції в Україну на вирішення питань ліквідації наслідків аварії припиняться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: