У Кіровоградській області будують біогазовий реактор за 15 мільйонів євро

Читать на русском
У Кіровогорадской області будують біогазову установку – станцію з виробництва метану з відходів цукрового заводу.

«Агроспецсервіс» починає будівництво станції з виробництва біогазу в селищі Капітанівка Новомиргородського району Кіровоградської області з плановими капіталовкладеннями в обсязі 15 млн євро.

Станцію планують здати в експлуатацію в 2018 році, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Agravery.

«Нами прийнято рішення про будівництво заводу з виробництва біогазу з відходів виробництва Капітанівського цукрового заводу. Це дозволить не витрачати кошти на їх утилізацію, виробляти електроенергію і продавати її частково в систему по «зеленому» тарифу», – каже власник агрохолдингу і одночасно заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Сергій Тарасов.

Отриманий біогаз стане для «Агроспецсервісу» додатковим джерелом отримання прибутку від безпосередньої переробки відходів цього підприємства.

Обсяг інвестицій в біогазовий завод складе 15 млн євро, що створить 50 робочих місць.

Нагадаємо, що 28 жовтня 2015 року мер Рівного Володимир Хомко у своїй програмі обіцяє в 2016-2017 рр. побудувати систему збору та утилізації біогазу на рівненській звалищі.

Також народний депутат Михайло Бондар, будучи кандидатом в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 119 на парламентських виборах 2014 року, у своїй передвиборчій програмі пообіцяв сприяти розвитку альтернативної енергетики.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: