Українські компанії будуватимуть об'єкти енергетики в Ірані

Читать на русском
Українські фахівці можуть бути задіяні в проектах з обслуговування, модернізації та безпеки на іранській АЕС в Бушері.

Україна та Іран досягли низки угод у сфері співробітництва в секторі енергетики, які можуть бути реалізовані найближчим часом.

Про це пише іранське видання Kallanish Energy, посилаючись на українське Міністерство енергетики та вугілля, повідомляє «Слово і Діло».

Володимир Демчишин обговорив спільно зі своїм іранським колегою Хамідом Чітчяном варіанти співпраці в нафтовій, газовій, атомній сферах та сфері розподілення електроенергії.

«Я вражений об'єктивностю в переговорах з іранською стороною. Насправді, відразу після переговорів були проведені зустрічі з представниками українських компаній із конкретним обговоренням і детальним вивченням проектів», – сказав міністр енергетики України Володимир Демчишин.

Згідно з досягнутими угодами, найближчим часом будуть розпочаті роботи над проектами з модернізації енергетичної інфраструктури Ірану та об'єктів гідро- й теплової генерації. У роботах візьмуть участь українські компанії відповідного профілю.

Також обговорювалася можливість залучення українських фахівців у проектах з обслуговування, модернізації та безпеки на іранській АЕС у Бушері. Іранські чиновники також висловили готовність взяти участь у модернізації української газотранспортної системи.

Звільнений Іран: реакція світу і прогнози експертівІран знову став гравцем на енергетичному ринку, де раніше його можливості були сильно обмежені, але часткове зняття санкцій не вирішить економічних проблем країни.

У Києві пояснили, що іранська влада прагне здійснювати поставки нафти в Одесу та природного газу з родовища Південний Парс через Туреччину та Україну до Європи. Іран також зацікавлений взяти участь у приватизації енергетичних об'єктів України.

Нагадаємо, що після зняття санкцій з Ірану Україна планує розширити поставки продукції авіабудування та машинобудування до цієї близькосхідну країну.

Як раніше повідомляла заступник глави Мінекономрозвитку і торговий представник України Наталія Микольська, Іран є для України перспективним ринком як для сільгосппродукції, так і для продукції промислових підприємств.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: