ЄС виділить Україні 600 мільйонів євро за умови реформи сфери енергетики

Читать на русском
Європейський Союз чекає від України ухвалення законів про ринок електроенергії та НКРЕКП. Лише за цієї умови Європа готова надати нашій країні фінансову допомогу.
Віце-президент ЄК з енергетичного союзу Марош Шевчович

Європейський Союз виділить Україні 600 млн євро макрофінансової допомоги після ухвалення законів для реформи енергетичної сфери.

Про це на зустрічі зі спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм заявив віце-президент Єврокомісії з енергетичного союзу Марош Шефчович, передає «Слово і Діло».

«Хочу Вам (Парубія – Ред.) подякувати за слова, що дають упевненість у двох дуже важливих законопроектах: щодо Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, та про ринок електроенергії. Я дуже радий вашому оптимізму щодо того, що ці законопроекти будуть ухвалені найближчими тижнями, тому що їх ухвалення дуже чекають і європейські інституції, і Міжнародний валютний фонд», – сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейська комісія з Енергетичного союзу виступила з пропозицією перезапуску тристороннього формату «газових» переговорів за участю ЄК, України та РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: