ДПСУ готова до запровадження візового режиму з РФ

Читать на русском
У Держприкордонслужбі впевнені, що жодних організаційних або технічних проблем не виникне.

Держприкордонслужба готова до запровадження візового режиму між Україною та Росією.

Про це журналістам повідомив голова ДПСУ Віктор Назаренко, передає «Слово і Діло».

«Якщо цей режим буде запроваджений, в плані організації служби якихось додаткових серйозних завдань, які могли б якимось чином вплинути на виконання цього рішення, для нас не буде. Що стосується технічного оснащення служби, то ми теж готові виконувати ті завдання», – сказав Назаренко.

Як повідомлялося, до кінця пленарного дня 6 жовтня Верховна Рада так і не розглянула проект постанови №4030 про запровадження візового режиму з Російською Федерацією, попри те, що він був внесений до порядку денного парламенту.

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко заявив, що фракція прийняла рішення не голосувати за постанову про запровадження візового режиму з Російською Федерацією.

Зазначимо, що 1 березня 2015 року Кабмін лише заборонив громадянам Росії в'їжджати в Україну за внутрішніми паспортами, але питання запровадження візового режиму не розглядалося.

Нагадаємо, після затримання та арешту в Росії українського журналіста Романа Сущенка голова Верховної Ради України Андрій Парубій запропонував обговорити можливість запровадження візового режиму з Росією та заявив, що незабаром проведе консультації з лідерами фракцій, після чого народні депутати зможуть розглянути проект такої постанови 6 жовтня.

Комітет у закордонних справах схвалив постанову. Водночас міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про необхідність прогнозу та вивчення ризиків, які можуть виникнути в разі запровадження візового режиму з РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: