У БПП відмовляються голосувати за візовий режим із Росією

Читать на русском
Питання запровадження візового режиму з Росією не буде підтримане Блоком Петра Порошенка, оскільки його винесення на голосування є передчасним, вважає Олексій Гончаренко.
Олексій ГончаренкоФото: УНІАН

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко заявив, що фракція ухвалила рішення не голосувати за постанову про запровадження візового режиму з Російською Федерацією.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

«Наша фракція на засіданні прийняла рішення не голосувати за постанову про запровадження візового режиму з РФ. Є кілька причин для цього. По-перше, ми проурядова фракція, отже, ми не можемо приймати рішення без спілкування з урядом. Є позиція міністра закордонних справ, який аргументує, що це неправильно робити, що ми для цього не підготовлені», – зазначив нардеп.

Андрій ІллєнкоГолова Київської міської організації Всеукраїнське об'єднання "Свобода"
Іллєнко пообіцяв встановити візовий режим з РФСказано 26 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

По-друге, за словами Гончаренка, Росія, безсумнівно, ухвалить дзеркальне рішення щодо України, що вдарить по численних українських заробітчанах.

«Росія, звичайно, зробить симетричну відповідь на запровадження віз. А відтак, буде перекрита для багатьох українців можливість відвідувати РФ з метою заробітку. Це питання потребує зваженості й обережності. Емоції не повинні домінувати при ухваленні цього рішення», – наголосив він.

Нагадаємо, раніше зазначалося, що питання звернення до Кабміну щодо скасування безвізового режиму з Росією Рада мала б розглянути сьогодні.

Ідею запровадити візовий режим з РФ подав ще на початку року віце-спікер, а нині голова парламенту Андрій Парубій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: