Кабмін став власником усіх акцій «Нафтогазу»

Читать на русском
Міністерство економічного розвитку і торгівлі передало в управління Кабінету міністрів 100 відсотків акцій НАК Нафтогаз України.
Фото з відкритих джерел

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) передало в управління Кабінету міністрів 100% акцій НАК «Нафтогаз України».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Кабмін виводить українську ГТС зі складу «Нафтогазу»Кабінет міністрів має намір до вересня виділити зі структури НАК «Нафтогаз України» самостійного оператора газотранспортної системи (ГТС) країни.

Раніше повідомлялось, що Кабмін постановою від 22 вересня 2016-го передав «Нафтогаз» зі сфери управління МЕРТ в своє управління.

У середині вересня 2016 року стався конфлікт навколо ПАТ «Укртрансгазу» (УТГ). МЕРТ, не повідомивши керівництво НАК, наказом від 7 вересня оновив статут компанії, перебравши на себе функції з управління «Укртрансгазом» щодо зміни правління та наглядової ради, а також затвердження фінплану та інвестпрограми, тоді як раніше це входило до компетенції правління «Нафтогазу».

За словами президента «Укртрансгаз» Ігоря Прокопіва, ініціатива щодо зміни перепідпорядкування оператора ГТС країни з НАК на МЕРТ належала йому, оскільки у керівництва НАК і УТГ – різне бачення на майбутнє оператора.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон заявив, що Кабмін прискорює реформу «Нафтогазу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: