Кабмін прискорює реформу «Нафтогазу» – Кістіон

Читать на русском
Для більш ефективної роботи групи було сформовано дві підгрупи: з актуалізації плану корпоративного управління та з плану реформування.

У Кабінеті міністрів відбулося перше засідання робочої групи з питань прискорення реформування ПАТ «НАК «Нафтогаз України» під головуванням віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кістіона.

«Для більш ефективної роботи групи ми сформували дві підгрупи. Перша підгрупа протягом тижня має розробити відповідні рішення щодо актуалізації плану корпоративного управління й представити проект напрацювань до секретаріату Кабміну. Протягом тижня всі члени робочої групи мають ознайомитися з пропозиціями та підготуватися до обговорення на черговій зустрічі. Аналогічні завдання, тільки щодо плану реформування, отримала друга підгрупа», – пояснив віце-прем'єр.

За його словами, на наступному засіданні робочої групи пропозиції обох підгруп обговорюватимуть і за умови їх узгодження будуть визначені конкретні особи зі складу робочої групи, які відповідатимуть за виконання окремих пунктів плану.

Робоча група з питань прискорення реформи НАК «Нафтогаз України» була створена 22 вересня 2016 року. До складу робочої групи увійшли її глава – віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Кузнєцова, заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Діденко, народний депутат Олександр Домбровський, представники профільних департаментів секретаріату Кабміну та міністерств, ПАТ «НАК «Нафтогаз» і ПАТ «Укртрансгаз», представники міжнародних організацій.

Як повідомлялося раніше, в середині вересня виник конфлікт навколо дочірньої компанії НАК – «Укртрансгазу». МЕРТ, не повідомивши керівництво НАК, наказом від 7 вересня оновило статут компанії, перебравши на себе функції з управління ПАТ «Укртрансгаз» у частині зміни правління й наглядової ради УТГ, а також затвердження його фінплану та інвестпрограми, тоді як раніше це входило в компетенцію правління «Нафтогазу».

Пізніше МЕРТ скасувало своє рішення про перепідпорядкування «Укртрансгазу», а 22 вересня Кабінет міністрів передав НАК «Нафтогаз України» зі сфери управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі в своє безпосереднє управління.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: