Ціна овочів і фруктів зросла на чверть із початку осені

Ринок овочів відреагував на поганий урожай зростанням цін на 37,4 відсотка. Помітний внесок у подорожчання вартості плодоовочевої продукції внесли й овочі борщового набору.

Ціна плодоовочевого кошика українців зросла на 23,6% за останні три тижні вересня 2016 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Основна причина зростання вартості плодоовочевого кошика – подорожчання сезонних і тепличних овочів. У цьому сегменті зростання цін склало 37,4%.

Помітний внесок у подорожчання вартості плодоовочевої продукції внесли й овочі борщового набору, що подорожчали на 7,6%. Зростання цін у цьому сегменті могло би бути ще істотнішим, однак зниження цін на цибулю частково компенсувало досить різке подорожчання столового буряка та капусти.

Також досить помітно подорожчала минулого тижня й картопля – відразу на 13%.

Таким чином ринок починає реагувати на інформацію про неврожай продукції як у господарствах населення, так і в професійних господарствах, особливо звертаючи увагу на порівняно низьку якість продукції в цьому сезоні.

Ціни на фрукти залишаються переважно стабільними.

Як повідомлялося раніше, з 1 жовтня в Україні тимчасово скасували державне регулювання цін на продукти харчування.