Цього року зберуть менше овочів і ягід

Читать на русском
У 2016 році очікується менше урожаю овочів та ягід, зокрема, менше зберуть цибулі та буряка. Такі дані наводять в Міністерстві аграрної політики.
Фото з відкритих джерел

У Міністерстві аграрної політики та продовольства очікують цього року зібрати 8,9 млн тонн овочів та 2,2 млн тонн плодів і ягід.

Про це йдеться в повідомленні відомства, інформує «Слово і Діло».

Україна нарощує експорт продуктів харчування до ЄС та Китаю – ПавленкоЗа даними Міністерства аграрної політики, експорт українських сільськогосподарських продуктів до Європейського Союзу та Китаю протягом року демонструє суттєвє зростання.

Урожай овочів цього року очікується на 3,3%, або 300 тис. тонн менше порівняно з минулим роком (9,2 млн тонн). Відзначається, що фонд споживання становить 6,7 млн тонн, або 160,2 кг на одну людину на рік.

Зокрема, менше зберуть цибулі та буряка.

За попередніми даними, аграрії зберуть 2,2 млн тонн плодів і ягід, у тому числі 1,45 млн тонн кісточкових (з них 1,21 млн тонн яблук, 180 тис. тонн груш і 60 тис. тонн айви).

Нагадаємо, що у Кабінеті міністрів очікують зниження ціни на гречку, а Міністерство фінансів хоче підвищити ціну на алкоголь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: