Журналісти показали, як може виглядати центр Києва без автомобілів – фото

Читать на русском

Журналісти вважають, що п’ять вулиць у центрі столиці варто перекрити для руху автівок, і проілюстрували, як вони могли б виглядати.
Фото: hmarochos.kiev.ua

Журналісти вважають, що п’ять вулиць у центрі столиці варто перекрити для руху автівок, і проілюстрували, як вони могли б виглядати.

Про це пише видання «Хмарочос», повідомляє «Слово і Діло».

Відзначається, що в столиці немає пішохідних вулиць для прогулянок, розваг.

«У Львові є звільнений від автомобілів центр міста, в Чернівцях – вулиця Кобилянська, в Одесі – Дерибасівська, в Луцьку – вулиця Лесі Українки, в Сумах і Тернополі – по дві паралельні пішохідні вулиці в центрі міста», – йдеться в статті.

Зазначається, що пішохідною може стати вулиця Шота Руставелі, адже тут розташований кінотеатр та різні заклади, магазини.

Закордон нам допоможе: КМДА запросить посольства відремонтувати столичні паркиКиївська міська державна адміністрація буде залучати посольства різних країн облагородити столичні парки.

На вулиці Ярославів Вал розташовано безліч культурних закладів і посольств, а також офісів міжнародних компаній, кафе, ресторанів і готель. У цій зоні пропонують розмістити літні майданчики кафе, місця для сидіння та збільшити кількість зелених насаджень.

На вихідних звільняють від автомобілів половину вулиці Сагайдачного, але деякі активісти вважають, що перекриття не є достатньо ефективним.

Нагадаємо, в серпні КМДА зробила вулицю Сагайдачного частково пішохідною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: