Експерт розповів, чи завершаться скандали та проблеми «Нафтогазу» звільненням Коболєва

Читать на русском
Михайло Гончарексперт з питань енергетики

Охочих прибрати Коболєва та поставити на хлібне місце когось іншого вистачає, але сумнівно, що проблеми, які були останнім часом зможуть стати достатньою підставою для цього.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт із питань енергетики, президент Центру глобалістики «Стратегія XXI» Михайло Гончар, аналізуючи ситуацію зі скандалом у «Нафтогазі», проблеми з членами правління та заяву Коболєва про те, що «Нафтогаз» не впорається з проблемами ГТС без Європи.

«Хто і що не говорив би, які б «дрова вони не ламали» на чолі з Коболєвим, але є позитивні кроки щодо імпорту російського газу. Але при цьому, безумовно, «Нафтогаз» не був і не буде ідеальним і, на жаль, у керівництва «Нафтогазу», незважаючи на всю «європейськість», методи управління дочірніми компаніями не змінилися», – розповідає він.

«Методи управління в «Нафтогазу» такі ж, як були у попередників, – покерувати «дочкою» й не платити гроші за виконану роботу», – констатував він.

Розгребти авгієві стайні нафтогазового комплексу, які накопичувалися роками, з часів створення «Нафтогазу», в одну мить не вийде.

«Це не означає, що керівництво «Нафтогазу» потрібно робити хлопчиками для биття. Їх просто потрібно тримати в певному коридорі, щоб вони не відчували себе вільно маневруючими, істиною в останній інстанції», – вважає фахівець.

Складність у тому, як підкреслив він, що недостатньо знати досконально, як працює законодавча база третього енергопакета, а після смерті заступника Коболєва Тодійчука, технічно грамотних людей там залишилося мало.

«Йдеться про найпотужнішу ГТС в Європі й одним порухом пальців її не реформувати», – резюмував Михайло Гончар.

Нагадаємо, в НАК «Нафтогаз» нещодавно заявили, що не виключають зриву опалювального сезону. Після цього в компанії розгорівся скандал із Мінекономрозвитку через спроби перепідпорядкувати «Укртрансгаз».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: