Коболєв назвав єдину причину зниження тарифів на газ

Читать на русском
В Україні було ухвалено рішення прив'язати ціни на газ всередині держави до імпортного паритету, що є єдиним коректним механізмом для країни імпортера.
Андрій Коболев

Тарифи на газ можуть зменшитися лише в тому разі, якщо знизиться ціна природного газу на глобальному ринку.

Про це голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив у ефірі «5 каналу», передає «Слово і Діло».

«Я думаю, що це неможливо (зменшення тарифів на газ – Ред.). Вони можуть знизитися, лише якщо буде зменшуватися світова ціна на газ. Тобто газ став таким же товаром, яким, наприклад, зараз є нафта, бензин або інші товари. Тому якщо світова ціна буде падати, ця ціна (внутрішня ціна на газ – Ред.) буде знижуватися. Якщо вона буде зростати, то буде зростати», – сказав він.

Насалик розповів, як скорочуватиме споживання газуІгор Насалик озвучив низку заходів, запланованих Міністерством енергетики та вугілля України, які спрямовані на скорочення споживання природного газу та вугілля.

Глава правління «Нафтогазу» пояснив, що в Україні було ухвалено рішення прив'язати ціни на газ всередині держави до імпортного паритету, що є єдиним коректним механізмом для країни, яка імпортує цей ресурс.

«Все інше – це спроби політиків піаритися на тому, що дає певні електоральні результати», – додав Коболєв.

Нагадаємо, що 27 квітня Кабмін встановив єдину ціну на природний газ для населення в розмірі 6 тис. 879 грн за тис. кубометрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: