Кваснєвський: Україна в планах Путіна про «наддержаву» грає ключову роль

Читать на русском
На зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії екс-президент Польщі заявив, що світ все менше фокусується на українській кризі, а плани РФ щодо створення «наддержави» за рахунок України не змінилися.

Колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський на 13-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) в заключному слові висловив підтримку України та заявив, що для РФ, через два роки ідея будови «наддержави» залишається незмінною.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

«Все, що ми обговорювали рік, два, три тому - виявилося правдою. Ми бачимо, що конфлікт на Донбасі - заморожений, або навіть не дуже заморожений, тому що фактично кожен день проливається кров, є жертви. Є «Мінські угоди», але їх не виконують, є вельми потужна позиція РФ, яка абсолютно не змінилася з початку конфлікту - це ідея відновлення російської «наддержави», і для її реалізації Україна є найважливішою складовою», - заявив Кваснєвський.

«Замість Путіна»: чи є шанс знайти наступника? ЕкспертиПолітолог прокоментував інформацію про те, що Михайло Ходорковський запустив проект «Замість Путіна», метою якого є вибір суперника нинішньому президенту на виборах.

При цьому, в заключному слові, він висловив стурбованість, тому що час проходить, виникають нові проблеми - нові передовиці розповідають про Північну Корею, про вибори в США і все це, залишає Україну на другому плані.

«Я дуже пишався, коли був тут минулого разу, що ЄС настільки єдиний в питанні української кризи та незаконної анексії Криму Росією. Але я дуже побоююся, що, якщо цей конфлікт буде заморожений на наступні роки, то у нас виникне зміна в загальному підході європейської політики», - сказав екс-президент Польщі.

Нагадаємо, 15 вересня в Києві відкрилася 13-а щорічна зустріч Ялтинської європейської стратегії. Вчора, була церемонія закриття заходу.

Більше десяти років на Форумі Ялтинської європейської стратегії обговорюються глобальні питання і формулюються стратегії, які сприяють інтеграції України в Європу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: