Україна запропонувала позбавити РФ головування в СНД

Читать на русском
Росія порушила норми міжнародного права, окупувавши Крим і підтримуючи бойовиків на Донбасі, бо не може головувати в СНД в 2017 році.

Голова української делегації та посол в Киргизії Микола Дорошенко висловився проти того, щоб РФ, яка окупувала Крим і підтримує бойовиків на Донбасі, головувала в Союзі в 2017 році.

Про це він заявив на саміті СНД в Бішкеку, повідомляє «Слово і Діло».

«Україна візьме участь у переписі СНД, тільки якщо Росія не буде враховувати осіб, які проживають у Криму. В іншому випадку результати перепису Київ «буде вважати нікчемним»», - підкреслив Дорошенко.

У свою чергу російський лідер Володимир Путін заперечив Миколі Дорошенку: «З приводу головування Росії в СНД: Україна не підписала і не ратифікувала статут СНД і навряд чи може вносити якісь пропозиції».

Після цієї полеміки глави СНД перейшли до підписання підсумкових заяв саміту.

Відзначимо, у Бішкеку 16 вересня проходить ювілейний саміт СНД. Співдружність в 2016 році святкує 25-річчя. У вузькому складі лідери держав повинні були обговорити п'ять питань, зокрема питання про адаптацію СНД до сучасних реалій і про виконавче секретаря.

Нагадаємо, Україна ніколи не підписувала статуту щодо членства в СНД.

Раніше повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ подати в міжнародний суд позов проти Російської Федерації, що стосується порушення Конвенції ООН про морське право.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: