ЄС запустить програму для боротьби з корупцією в Україні

Читать на русском
Євросоюз запропонує Україні на саміті YES в Києві нову програму для боротьби з корупцією в Україні. Передбачається, що вона запрацює з початку 2017 року.

Єврокомісар з питань розширення і політики добросусідства Йоханнес Хан планує анонсувати на саміті YES в Києві нову програму ЄС для боротьби з корупцією в Україні.

Про це повідомляє видання EUObserver з посиланням на джерела в Брюсселі, передає «Слово і Діло».

При цьому видання додає, що прес-секретар європейського чиновника підтвердив, що Хан збирається відвідати Київ у п'ятницю, але ніяких додаткових подробиць не повідомив.

У ГПУ немає повноважень розслідувати корупцію Авакова – ШабунінРозслідування корупційних злочинів глави МВС Арсена Авакова перебуває поза юрисдикцією Генеральної прокуратури України. Про це заявив глава Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Однак, джерела EUObserver розповіли, що програма почне працювати з першого січня 2017 року і триватиме три роки. Її бюджет складе 16 мільйонів євро. Вона буде спиратися на чотири основні напрями: створення і розвиток антикорупційних інституцій, зміцнення парламентського нагляду, роботу з регіональними органами влади та підтримку організацій громадянського суспільства та журналістів «на передовій боротьби з корупцією».

Управління програмою буде здійснюватися з офісу представництва ЄС в Києві. Її буде виконувати Данія, оскільки, згідно з рейтингом Transparency International, вона найменш корумпована країна в світі. Україна в цьому рейтингу займає 130-е місце із 168 можливих.

Раніше повідомлялося, що «Велика двадцятка» домовилася про створення Міжнародного антикорупційного центру, який планують відкрити в найближчі кілька місяців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: