G20 домовилася ловити корупціонерів усім світом

Читать на русском
G20 починає боротьбу з транснаціональною корупцією шляхом створення Міжнародного антикорупційного центру.

«Велика двадцятка» домовилася про створення Міжнародного антикорупційного центру, який планують відкрити в найближчі кілька місяців.

Про це пише China Daily, передає «Слово і Діло».

«Фахівці з країн G20 займуться питаннями повернення корупціонерів, що переховуються за кордоном, за допомогою аналізу корупційних злочинів у країнах «двадцятки», а також аналізом правових систем держав», – пише видання.

Рішення про створення центру було ухвалено на саміті G20, який проходив у вересні в китайському місті Ханчжоу.

«Створення центру допоможе закласти міцну основу для вивчення транснаціональних злочинів, пов'язаних з корупцією, й надаватиме інформаційну підтримку в боротьбі з корупцією у всьому світі», – заявив заступник директора департаменту з міжнародного співробітництва в комісії з перевірки дисципліни Цай Вей.

Відзначається, що Китай зараз веде масштабну боротьбу з корупцією. Лише за два останніх роки представниками влади було вилучено $1,1 млрд у двох тисяч корупціонерів, серед яких 342 чиновники.

Петренко планує створити Вищий антикорупційний судСказано 26 травня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Як повідомлялося раніше, прокуратура й суди залишаються основними джерелами корупції в Україні.

Нагадаємо, в травні 2016 правління Нацбанку України затвердило антикорупційну програму на 2016-2017 роки з метою створення ефективної системи запобігання зловживань посадовими повноваженнями на основі нових принципів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: