Радник Луценка назвав одну з причин корупції в Україні

Читать на русском
Радник глави Генпрокуратури повідомив, що українська система прокуратури не підлягає реформам.
Богдан Вітвицький

Денаціоналізованість українців, набута за часів СРСР, стала однією з головних причин корупції в Україні.

Про це в інтерв'ю «Голосу України» заявив позаштатний радник генерального прокурора України Богдан Вітвицький, повідомляє «Слово і Діло».

«Щоб я продав свою честь за 100 тисяч, мільйон чи 10 мільйонів доларів? Я собі не можу уявити. Жодна сума грошей мене б не могла купити, тому що морально воно того не варто. Питання в тому, чому люди тут не мають аналогічних відчуттів», – зазначив радник.

За його словами, в США патріотизм робить суддів та інших правоохоронців непідкупними. Вітвицький також додав, що українська прокуратура перетворилася на «радянського динозавра», який відмовляється й не підлягає реформуванню.

«Ефективні юридичні системи прагнуть до справедливості. І вони є справедливими на 70-80%. Тут, у пострадянському просторі, поняття справедливості й права були розділені», – зазначив радник Луценка.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що плани на 2017 рік полягають у системній зміні ГПУ. Він уточнив, що йдеться про те, щоб усі претенденти на адміністративні посади на всіх рівнях обиралися на відкритих конкурсах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: