У ГПУ немає повноважень розслідувати корупцію Авакова – Шабунін

Читать на русском
Розслідування корупційних злочинів глави МВС Арсена Авакова перебуває поза юрисдикцією Генеральної прокуратури України. Про це заявив глава Центру протидії корупції Віталій Шабунін.
Віталій ШабунінФото з відкритих джерел

Розслідування корупційних злочинів глави МВС Арсена Авакова перебуває поза юрисдикцією Генеральної прокуратури України.

Про це в Facebook написав глава Центру протидії корупції Віталій Шабунін, інформує «Слово і Діло».

«Щодо Арсена Авакова, на якого, нібито за нашим зверненням, «збудилося» ГПУ. Корупційні злочини міністра МВС чи будь-якого іншого міністра – не підслідність ГПУ», – наголосив Шабунін.

Шкіряк прокоментував порушення кримінального провадження проти АваковаРадник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк відреагував на заяву генпрокурора Юрія Луценка про справу проти Арсена Авакова.

Він вважає, що прокуратура порушила справу проти Авакова щоб підготувати ґрунт для ухвалення закону, який має розширити повноваження генпрокурора.

«Ця заява Юрія Луценка – підготовка до проштовхування у ВРУ законопроекту №5097, який змінить прикре для Президента обмеження для генпрокурора одноосібно визначати підслідність у кримінальних справах НАБУ-ГПУ», – пояснив Шабунін.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що стосовно голови МВД Арсена Авакова відкрита й розслідується кримінальна справа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: