У Мінську домовилися про постачання вугілля з Донбасу на ТЕС України

Читать на русском
Сторони досягнули домовленості про запуск залізничних перевезень на гілці Попасна-Стаханов, а також остаточного відновлення та запуску перегону Микитівка-Майорськ.

Економічна підгрупа Тристоронньої контактної групи в Мінську домовилася про постачання енергетичного вугілля з Донбасу на ТЕС України гілками Попасна-Стаханов і Микитівка-Майорськ.

Про це повідомила прес-секретар представника України в контактній групі, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«В рамках роботи економічної підгрупи досягнута домовленість про запуск залізничних перевезень на гілці Попасна-Стаханов, а також остаточне відновлення й запуск перегону Микитівка-Майорськ. Робота цих двох напрямків необхідна для поставок вугілля на українські ТЕС», – написала вона.

Як повідомлялося раніше, рішення перенести переговори в «нормандському форматі» не означає, що Європа зробила крок назад щодо українського питання.

Нагадаємо, 4 серпня 2016 року міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що проблем з опалювальним сезоном в Україні не буде.

27 серпня 2016 року народний депутат України Юлій Іоффе запевнив, що фракція «Опозиційного блоку» буде домагатися ухвалення та фінансування державної програми розвитку вугільної галузі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: