Україна відновила експорт дефіцитного антрациту – Держстат

Читать на русском
Антрацит експортують ТОВ Брянківська вугільна компанія (Маріуполь) і ТОВ Добре тепло (Маріуполь). Обидві компанії отримують вугілля з ДНР і ЛНР.

Лютнева статистика в гірничорудній справі показала, що Україна відновила в невеликих обсягах експорт вугілля марки «А» (антрацит), який є дефіцитним у країні.

Про це свідчать дані Державної служби статистики, повідомляє «Слово і Діло».

Держстат відзначає, що антрацитне вугілля поставляється в Польщу та Молдову. В лютому було експортовано близько 900 тонн, з яких 830 тонн було поставлено в Польщу. Вугілля в українських компаній, зокрема, купують молдавська ICS Megastroi, а також польські K Investments SP і Puh Trans-Kon PiotrTodor.

Нагадаємо, що наразі експорт антрацитового вугілля ліцензований згідно з постановою уряду №1176 від 30 грудня 2015 року. Про компанії, які в лютому почали експорт антрациту, офіційної інформації немає.

Як повідомляє «ЛІГА.net», незначні обсяги антрациту експортують ТОВ Брянківська вугільна компанія (Маріуполь) і ТОВ Добре тепло (Маріуполь). Обидві компанії отримують вугілля з «ДНР» і «ЛНР». Ще одним експортером є ТОВ «Інформмакс» (зареєстроване в Донецьку).

«Центренерго» можуть продати вже найближчим часомФонд державного майна України почав підготовку до приватизації ПАТ «Центренерго» після отримання документів про отримання 78,29% акцій від Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Як відомо, основний обсяг антрацитів видобувається на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей. В результаті чого опалювальний сезон 2014-2015 років проходив із серйозними проблемами з постачанням цієї марки вугілля, на якій працюють 7 із 14 теплових електростанцій у країні.

Нагадаємо, що міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик анонсував Концепцію реформування вугільної галузі, згідно з якою огульного закриття шахт не буде.

В Міненерго також повідомили, що віялових відключень електроенергії більше не буде.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: