Штайнмаєр придумав, як поліпшити ситуацію на Донбасі

Читать на русском
Глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив про наявність пропозицій щодо покращення ситуації у сфері безпеки на Донбасі.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявляє про наявність нових ідей щодо поліпшення ситуації у сфері безпеки на Донбасі.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«В нас є пропозиції, які могли б посприяти поліпшенню ситуації з безпекою в Україні», – сказав він.

Міністр зазначив, що є надія й на прогрес у політичних аспектах врегулювання ситуації на Донбасі.

Раніше Штайнмаєр закликав Україну та РФ утриматися від загострення ситуації в зв'язку з ситуацією в Криму.

Штайнмаєр підніме питання Криму на зустрічі з ЛавровимМіністр закордонних справ Німеччини Штайнмаєр підніме питання Криму на зустрічі з міністром закордонних справ Росії Лавровим.

10 серпня Росія звинуватила Україну в підготовці теракту в окупованому Криму. ФСБ РФ також заявила про ліквідацію агентурної мережі української розвідки на півострові.

У Генштабі ЗСУ вважають, що заяви ФСБ про спробу прориву українських військ до Криму можуть бути інформаційної частиною антитерористичних навчань РФ. У Міноборони заяву ФСБ розцінили як спробу виправдати агресію Росії в Криму. Президент Петро Порошенко назвав цинічними російські звинувачення в підготовці Україною терактів на півострові. В МЗС України засудили російські звинувачення й назвали їх черговою провокацією.

Після заяв Кремля та звинувачень України в організації терактів на півострові Порошенко доручив привести в повну бойову готовність сили на адмінкордоні з Кримом і в зоні бойових дій. Крім того, Президент доручив посилити охорону всіх стратегічних об'єктів для запобігання терактам. МЗС отримав доручення організувати переговори в «нормандському форматі» в тристоронньому режимі та з Путіним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: