Штайнмаєр підніме питання Криму на зустрічі з Лавровим

Читать на русском
Міністр закордонних справ Німеччини Штайнмаєр підніме питання Криму на зустрічі з міністром закордонних справ Росії Лавровим.
Франк-Вальтер Штайнмаєр

Німеччина закликала Україну і Росію уникати дій, які можуть призвести до ескалації напруженості в зв'язку з ситуацією в Криму.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив глави МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр.

«Остання ескалація в Криму стала причиною занепокоєння для нас. У сформованій складній ситуації ніхто не виграє від подальшої ескалації. Ми очікуємо, що всі сторони утримаються від прийняття будь-яких кроків, які можуть привести до подальшої ескалації ситуації. Ми знаходимося в контакті як з Україною, так і Росією з цього питання», - цитує Штайнмайера прес-служба німецького відомства.

ЄС закликає Україну і Росію до деескалації ситуації навколо КримуЄвросоюз закликав Україну і Росію до мирного врегулювання кримської кризи, а також ситуації на Донбасі.

Глава МЗС Німеччини зазначив, що буде обговорювати цю тему з міністром закордонних справ Росії під час візиту в Єкатеринбург в понеділок.

Також Штайнмайер висловив незадоволення відсутністю прогресу в реалізації Мінських угод.

«Не дивлячись на дуже складну ситуацію, ми продовжуємо працювати з Францією для досягнення прогресу в реалізації Мінських угод, який так гостро необхідний, перш за все людям в Україні», - підсумував Штайнмаєр.

Нагадаємо, підконтрольний РФ Київський районний суд м. Сімферополя заарештував другого підозрюваного в «підготовці терактів» на території Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: