ФСБ заявило про загибель співробітника в Криму від рук українців

Читать на русском
Російське ФСБ вважає, що виявили групу українських диверсантів в ніч на 7 серпня в районі міста Армянська в Криму.

Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії повідомила про затримання співробітника української розвідки, який намагався організувати теракти в Криму.

При затриманні загинув співробітник ФСБ, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ФСБ.

«Їх (теракти – Ред.) планувалося влаштувати на «критично важливих елементах інфраструктури та життєзабезпечення півострова» для «дестабілізації соціально-політичної обстановки в регіоні» напередодні виборів», – йдеться в повідомленні.

«Федерали» вважають, що виявили групу диверсантів в ніч на 7 серпня в районі міста Армянська в Криму.

В результаті операції загинув співробітник ФСБ. На місці бою виявлено 20 саморобних бомб загальною потужністю понад 40 кілограмів в тротиловому еквіваленті, а також боєприпаси, міни, гранати і зброю.

«В результаті на території півострова ліквідували агентурну мережу Головного управління розвідки українського Міноборони. Також затримані українці і росіяни, які допомагали готувати теракти», – пишуть ФСБшники.

В ФСБ відмічають, що в ніч на 8 серпня українські спецпідрозділи зробили дві спроби прориву «диверсійно-терористичних груп». Їх дії супроводжувалися масованим обстрілом з боку України.

Прикордонники зняли, як РФ викачує український газ на шельфі в Криму (відео)Державна прикордонна служба України зафіксувала використання російською окупаційною владою самопідйомних бурових платформ, стаціонарних платформ і суден забезпечення під прапорами РФ на українських родовищах природного газу в Чорному морі.

У зв'язку з цим прикордонний режим на кордоні з Україною в Криму посилено.

Вчора, 9 серпня, повідомлялося, що ВСУ продовжують посилювати Херсонську область – прикордонний з Кримом регіон – людьми і технікою, щоб бути готовими до будь-якого сценарію.

Нагадаємо, що днями Росія блокувала контрольні пункти «Каланчак» і «Чонгар», а в КПВВ «Чаплинка» російські спецслужби оформляють тільки тих осіб, які направляються на тимчасово окупований півострів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: