Кабмін пропонує заборонити зміну меж і цільового призначення заповідних земель

Читать на русском
Кабмін схвалив заборону на зміну кордонів заповідників та природних парків. Винятками перегляду меж та цільового призначення земель природоохоронної сфери може бути розміщення на цих територіях в певному порядку об'єктів національної безпеки і оборони.

Кабінет Міністрів України підтримав законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення вимог з охорони навколишнього середовища при вирішенні питань вилучення, надання, зміни цільового призначення земельних ділянок».

Про це повідомила прес-служба Мінекології, передає «Слово і Діло».

Законопроектом пропонується встановити в Земельному кодексі і Законі «Про природно-заповідний фонд» заборона змінювати цільове призначення і межі земель природних заповідників, ботанічних садів, зоологічних і дендрологічних парків загальнодержавного значення, а також заповідних зон біосферних заповідників та національних природних парків.

Винятком для перегляду меж та цільового призначення земель природоохоронного сфери може бути розміщення на цих територіях в установленому порядку об'єктів національної безпеки і оборони.

Хто і як берегтиме українську природу? Реформи в МінекологіїСхоже, природоохоронна галузь продовжує перебувати на узбіччі уваги вітчизняної політики: як і зазвичай, на екологію починають звертати увагу лише тоді, коли у сфері відбуваються глобальні потрясіння.

Підтриманий Урядом законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення вимог, що стосуються охорони навколишнього середовища, при вирішенні питань вилучення, надання, зміни цільового призначення земельних ділянок» найближчим часом буде переданий до Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для боротьби з браконьєрством в Україні в кожному населеному пункті може з'явитися екологічний рейнджер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: