У Мінекології приступили до розширення заповідної зони Карпат

Читать на русском
Реалізація проекту Збереження Українських Карпат передбачає розширення територій 9 національних природних парків майже на 80 тисяч гектарів.
Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак доручив керівникам національних природних парків у межах українських Карпат розробити розширення меж природно-заповідних територій.

Відповідне доручення Остап Семерак дав керівникам національних природних парків під час наради в Яворівському національному природному парку, повідомляє «Слово і Діло».

На думку міністра, сьогодні потрібно спільно працювати над розширенням національних природних парків українських Карпат.

«Ми повинні підтримати та сприяти реалізації проекту «Збереження Українських Карпат», в рамках якого передбачено розширення територій 9 національних природних парків майже на 80 тисяч гектарів», – пояснив міністр.

За його словами, до планів розширення заповідних зон входять нацпарки «Карпатський», «Ужанський», «Синевир», «Гуцульщина», «Вижницький», «Зачарований край», «Верховинський», «Черемоський», «Святі Бескиди».

Остап Семерак підкреслив особливу роль у збереженні навколишнього середовища України Карпатських лісів.

«Праліси Карпатського біосферного заповідника та Ужанського національного природного парку складають основу природоохоронних територій Карпатського регіону, але більша частина їх є не заповідними й масово вирубуються», – зазначив Остап Семерак.

Потопи та зсуви в обмін на шматок хліба. Куди зникають українські ліси?Питання вирубки українських лісів завжди стояло руба. Але щороку ситуація лише погіршується, а на даний момент проблема набула катастрофічних масштабів: від незаконної вирубки стали страждати не тільки цінні карпатські ліси, але і Донбас.

Семерак закликав зробити все для збереження та відтворення рідкісних видів рослинного й тваринного світу, збереженого в національних природних парках Карпат.

«Ми продовжимо впровадження вимог українського законодавства щодо збільшення площі заповідних територій до 15% від площі держави», – підкреслив він.

Як повідомлялося раніше, Остап Семерак доручив звільнити керівника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області через незаконну вирубку лісу природно-заповідного фонду країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: