У Мінекології «рубають голови» за незаконну вирубку лісу

Читать на русском
Семерак закликав інших керівників національних парків надалі не допускати порушення природоохоронного законодавства України та підвищити рівень контролю за дотриманням особливого природоохоронного режиму парків.
Остап Семерак

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак доручив звільнити керівника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області через незаконну вирубку лісу природно-заповідного фонду країни.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мініекології.

«Незаконні вирубки лісів на території національного природного парку – це ганьба для нашої держави. Так далі бути не може. Ми повинні зупинити це», – зазначив Семерак під час поїздки до Національного природного парку «Гуцульщина», розташованого в Косівському районі Івано-Франківської області.

Міністр екології підкреслив, що складність питання обтяжується численними зверненнями до Державної екологічної інспекції Івано-Франківської області.

Потопи та зсуви в обмін на шматок хліба. Куди зникають українські ліси?Питання вирубки українських лісів завжди стояло руба. Але щороку ситуація лише погіршується, а на даний момент проблема набула катастрофічних масштабів: від незаконної вирубки стали страждати не тільки цінні карпатські ліси, але і Донбас.

«Навіть звернення до Державної екологічної інспекції України та Державного агентства лісових ресурсів не зупинили хижацьке знищення лісів заповідних територій», – сказав Семерак.

Звільняючи керівника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області, Семерак закликав інших керівників національних парків надалі не допускати порушення природоохоронного законодавства України та підвищити рівень контролю за дотриманням особливого природоохоронного режиму парків.

«Ми будемо працювати над розширенням площ заповідних територій, а тих, хто буде продовжувати знищення лісів Карпат, будемо суворо карати відповідно до законодавства України», – зазначив міністр.

Як повідомлялося раніше, підготовлено новий законопроект, яким встановлюються цивілізовані правила торгівлі лісом.

Також депутати Київської міської ради подали на розгляд проект рішення про запровадження в столиці заборони на вирубку лісів терміном на 10 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: