Турчинов назвав два основні сценарії розвитку конфлікту на Донбасі

Читать на русском
Росія розглядає два варіанти розвитку подій щодо України: або продовження гібридних форм впливу, або розгортання повномасштабних військових дій.

Росія вибере один із двох можливих сценаріїв продовження війни проти України: або продовження «гібридної» форми впливу, або розгортання повномасштабного військового вторгнення.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Намагаючись підкорити Україну як у найближчому майбутньому, так і в перспективі, може бути реалізований один із двох сценаріїв», – заявив він у п'ятницю під час презентації центру Інформування сектора безпеки та оборони.

Турчинов зазначив, що «найбільш небезпечним є військовий сценарій, а саме повномасштабна військова агресія, яка є найбільш проблемною й небезпечною для самого Кремля, але до здійснення якої РФ готується».

Підтвердженням того є інформація про концентрацію підрозділів ЗС РФ біля кордонів з Україною та мілітаризація Криму.

Авдіївка: війна на виснаження, а не повномасштабні бої – Foreign PolicyНа сході України знову з'явилася точка, де бойові дії за інтенсивністю не поступаються подіям кінця серпня 2014 року. Йдеться про невелике містечка Авдіївка, зокрема його промислову зону, яка впритул прилягає до протиборчих сторін.

«Другий сценарій є не менш небезпечним. Це сценарій так званий «гібридний», який на сьогодні залишається найбільш імовірним. Він передбачає продовження бойових дій малої інтенсивності на Донбасі», – вважає секретар РНБО.

Цей сценарій не виключає можливості локальних наступальних операцій російських регулярних та нерегулярних підрозділів, а також підривну діяльність в іншій частині країни.

Нагадаємо, що в РФ уже давно прогнозують результат повномасштабної війни з Україною.

Як повідомлялося раніше, засновник приватного розвідувально-аналітичного агентства Stratfor Джордж Фрідман заявив, що на сході Європи може розпочатися нова війна за участю Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: