У Cхідній Європі може розпочатися нова війна за участю РФ – Stratfor

Читать на русском
Джордж Фрідман розповів про нові міждержавні війни на cході Європи та території Тихого океану.

Засновник приватного розвідувально-аналітичного агентства Stratfor Джордж Фрідман заявив, що на сході Європи може відбутися нова війна за участю Росії.

Про це він розповів у інтерв'ю Business Insider, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Фрідмана, крім наявної війни на Близькому Сході, нові конфлікти можуть розгорітися між Польщею та Росією, а також Японією та Сполученими Штатами Америки.

«Скоріш за все, це відбудеться за участю країн, що швидко розвиваються, таких як Японія, Туреччина та Польща. Так що, я б сказав, конфлікти розгоряться в Східній Європі, на Близькому Сході, а також можлива морська війна Японії зі Сполученими Штатами», – вважає засновник Stratfor.

Фрідман зазначає, що позиції Японії та США в Тихому океані будуть стикатися все частіше, формуючи більшу нестабільність, яка може призвести до війни.

У Stratfor дали прогноз розвитку ситуації на Близькому СходіКраїни Близького Сходу були створені штучно, а останнім гарантом їхньої територіальної цілісності були США, які втратили до місцевої ситуації інтерес.

«В історії людства не одне століття не обходилося без масштабної війни, що перетрушувала всю систему відносин. Чи готові ви сперечатися, що такої війни не буде в нашому столітті? Я згоден прийняти таку ставку», – заявив він.

Засновник Stratfor заявляє, що масштабні війни зазвичай відбуваються за часів перерозподілу ролей у міжнародних відносинах, як, наприклад, сталося на початку 20 століття. «Так що ми припускаємо системний зсув. Будьте готові до війни», – сказав Фрідман.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: