Порошенко відреагував на визнання Волинської трагедії геноцидом

Читать на русском
Президент вважає, що лише спільними кроками можна прийти до християнського примирення та єднання.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко висловив жаль із приводу ухвалення Сеймом Польщі постанови, якою Волинська трагедія визнана актом геноциду.

Про це Глава держави пише на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Шкодую про рішення польського Сейму. Знаю, багато хто захоче використовувати його для політичних спекуляцій», – зазначив Порошенко.

Водночас Президент вважає, що «лише спільними кроками можна прийти до християнського примирення та єднання».

«Однак маємо повернутися до заповіді Івана Павла ІІ – пробачаємо та просимо пробачення. Лише спільними кроками можемо прийти до християнського примирення та єднання. Лише разом зможемо з’ясувати всі факти трагічних сторінок спільної історії», – йдеться в тексті заяви.

Чи стане Волинська трагедія кроком до розколу між Польщею та Україною? АналітикПолітичний аналітик проаналізував інформацію про те, що Сенат Польщі закликав Сейм назвати Волинську трагедію геноцидом.

Нагадаємо, що сьогодні, 22 липня, польський Сейм ухвалив постанову, якою визнав події, що розгорнулися на Волині в 1943-45 роках, «геноцидом, здійсненим українськими націоналістами проти жителів Другої Речі Посполитої».

Верховна Рада готує відповідь на рішення польського Сенату оголосити 11 липня Національним днем ​​пам'яті жертв «геноциду, здійсненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: