У Польщі пояснили, чому не брали участь у «нормандському форматі»

Читать на русском
Голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський пояснив, чому поляки не беруть участі в переговорах щодо російсько-українського конфлікту.
Вітольд Ващиковський

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що нинішній глава Європейської Ради Дональд Туск сам виключив себе з переговорів про вирішення конфлікту між Україною та Росією.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Польське радіо».

Клімкін розповів, у чому збігаються позиції України та РФ у питанні виборів на ДонбасіМіністр закордонних справ України каже, що істотного прогресу в питанні виборів на Донбасі немає, але сторони визначили деякі спільні позиції.

«Під час кризи в Україні Польща не увійшла до так званого «нормандського формату». Ми не використали всіх інструментів, щоб у цьому форматі опинитися. Під час недавнього візиту до Мінська від президента Лукашенка я дізнався, що в квітні 2014 року він пропонував прем'єр-міністру Туску, щоб Польща включилася в дії для вирішення збройного конфлікту в Східній Україні. Це до нього приїхали люди зі всього світу, з Берліна, з Франції. Туск відмовився, хоча стверджував, що це нас виключили. Він сам виключив можливість вирішення російсько-українського конфлікту», – сказав польський міністр.

Нагадаємо, вчора, 11 травня, в Берліні глави МЗС України, Росії, Німеччини та Франції провели переговори про ситуацію на Донбасі, можливість проведення там виборів, а також обговорили долю Надії Савченко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: