Польський сенат прагне визнати «Волинську різанину» геноцидом

Читать на русском
Сенат Польщі ухвалив постанову про визнання Волинської трагедії геноцидом польського народу.

Сенат Польщі ухвалив постанову, якою 11 липня проголошується Національним днем ​​пам'яті жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої (назва Польщі в 1918-1939 рр.) під час Волинської трагедії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

Україна і Польща зміцнюють відносини в сфері безпекиСпікери парламентів України і Польщі Андрій Парубій та Марек Кухчінскій відзначили серйозну перспективу розширення співробітництва країн карпатського регіону в сфері економіки, транзиту і безпеки.

«Сенат Польщі голосами правлячої партії «Право і справедливість» ухвалив постанову про Волинську трагедію. Верхня палата польського парламенту закликала Сейм призначити 11 липня Національним днем ​​пам'яті жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що за постанову проголосували 60 сенаторів, 23 - виступили проти, один сенатор утримався.

В тексті документа йдеться про те, що у «Волинській різанині, крім поляків, загинули євреї, вірмени, чехи, представники інших національних меншин, а також українці, які намагалися допомогти жертвам». Верхня палата польського парламенту також висловила повагу та вдячність тим українцям, які рятували поляків, ризикуючи власним життям.

Нагадаємо, 1 липня Міністерство закордонних справ Польщі направило Україні ноту, згідно з якою з 4 липня призупиняє малий прикордонний рух між країнами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: