Житомирський обласний голова хоче легалізувати видобуток бурштину

Читать на русском
Голова Житомирської ОДА розповів про свої погляди на вирішення проблеми незаконного видобутку бурштину.

Навіть завдяки такій масштабній операції, яка була проведена в Рівному, повністю зупинити незаконний видобуток бурштину в Житомирській області не вдасться.

Про це в інтерв’ю «Слову і Ділу» розповів голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський.

За словами губернатора, місцева влада не бере участі в підготовці спецоперації.

«Я повністю зацікавлений, щоб ця акція була якомога масштабнішою, якомога радикальнішою та якомога дієвішою», – заявив він.

«Для того, щоб зупинити незаконний видобуток повністю, однозначно має бути легалізація. Людям потрібно запропонувати альтернативу, як це можна робити, сплачуючи податки, сплачуючи відповідні платежі на рекультивацію та на відновлення земель. Жодні винятково силові методи не вирішать повністю цього питання, тому що люди йдуть туди не від хорошого життя», – додав Машковський.

Луценко виступив за легалізацію видобутку бурштинуГенеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про необхідність узаконення видобутку бурштину в країні.

За даними голови обласної адміністрації, впродовж останніх двох років на Житомирщині було порушено близько ста п’ятдесяти кримінальних проваджень, пов’язаних із незаконним видобутком «сонячного каміння», вилучено майже сто шістдесят мотопомп, шістдесят одиниць техніки та близько тисячі кілограмів бурштину.

«Я реально оцінюю: це крапля в морі», – зізнався голова Житомирської ОДА.

Нагадаємо, 5 липня стало відомо про спецоперацію проти незаконного видобутку бурштину в Рівненській області.

Повну версію інтерв’ю із Сергієм Машковським читайте на «Слові і Ділі» завтра, 21 липня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: