Луценко виступив за легалізацію видобутку бурштину

Читать на русском
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про необхідність узаконення видобутку бурштину в країні.
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що протизаконні доходи старателів від нелегального видобутку бурштину дорівнюють оборонному бюджету країни.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він розповів учора ввечері в інтерв'ю «ТСН».

За словами генпрокурора, видобуток бурштину в Україні необхідно легалізувати. «За попередніми оцінками, за рік бурштинові ділки заробляють стільки, скільки вимагає військовий бюджет країни. Поклади бурштину розташовані практично по всьому українському Поліссю. Тому це серйозна перспектива для держави», – сказав генпрокурор.

Луценко звільнив прокурора Рівненської областіГенеральний прокурор підписав наказ про звільнення з посади прокурора Рівненської області Анатолія Ковальчука.

Луценко також повідомив про хід операції «Бурштин», під час якої 4 липня затримали низку чиновників, причетних до незаконного видобутку каменю. «Це лише одна третина її структур, тому що не меншою структурою є ті, хто працює у Волинській, Житомирській областях і навіть ще в Рівненській області», – сказав очільник ГПУ.

Виходом із ситуації, що склалася з незаконним видобутком бурштину, Луценко назвав легалізацію видобутку каменю та перехід бурштинового старательства під державний контроль.

Нагадаємо, 4 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про затримання 5 членів злочинного угруповання з незаконного видобутку та реалізації бурштину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: