Підприємці покращують ділові очікування – НБУ

Читать на русском
Бізнес демонструє оптимізм в очікуваннях як про майбутнє фінансово-економічного стану, так і за обсягами реалізації продукції власного виробництва.

У II кв. 2016 індекс ділових очікувань (ІДО) склав 108,5%, що на 10,1 п.п. вище, ніж в I кв. цього року і свідчить про відновлення ділових очікувань підприємств.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

«У II кв. 2016 індекс ділових очікувань (ІДО) склав 108,5%. У порівнянні з попереднім кварталом він збільшився на 10,1 п. П », - йдеться в повідомленні регулятора.

Бізнес демонструє оптимізм в очікуваннях як про майбутнє фінансово-економічного стану, так і за обсягами реалізації продукції власного виробництва, інвестиційних расходоах на проведення будівельних робіт, а також на машини, обладнання та інвентар.

Населення понесло гроші в банки – НБУЗа підсумками I півріччя 2016 року валютні депозити підприємств у доларовому еквіваленті зросли на 12,6%, населення – на 0,1%.
  «З огляду на позитивні ділові очікування, підприємства прогнозують зростання своїх потреб в позикових коштах найближчим часом. Як і раніше, близько третини опитаних планує брати банківські кредити для фінансування своєї діяльності, і переважна більшість з них - в національній валюті », - підкреслили в Нацбанку.

Нагадаємо, що український бізнес продовжує покращувати очікування за рівнем інфляції і курсу гривні п'ятий квартал поспіль.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: