В НБУ назвали найпоширеніший вид карткового шахрайства

Читать на русском
Зловмисники дуже часто, називаючись представниками банку, випитують у користувачів реквізити їхніх платіжних карток.

Останнім часом зростає кількість шахрайських операцій, що проводяться без фізичного використання платіжних карток у мережі Інтернет.

Про це проінформував Володимир Харченко з Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ в рамках Міжнародного форуму «Платіжні системи: Технології. Безпека. Інновації», повідомляє «Слово і Діло».

«Зловмисники дуже часто, називаючись представниками банку, випитують у користувачів реквізити їхніх платіжних карток та здійснюють миттєві операції р2р-переказу», – зазначив представник регулятора.

За його словами, НБУ неодноразово звертав увагу громадян на таке явище, як «соціальна інженерія», та попереджав українців про важливість нерозголошення інформації щодо реквізитів платіжних карток.

У Фонді гарантування вкладів розповіли, де беруть гроші на відшкодування депозитівФонд гарантування вкладів фізичних осіб гарантує свою платоспроможність, вказавши, що комерційні банки за підсумками року заплатять близько 3 млрд грн, які підуть на сплату відсотків перед НБУ та Міністерством фінансів України.

Це стосується повного номеру картки, терміну її дії, коду CVV2/CVC2 та ПІН-коду до картки.

Водночас перехід до міжнародних стандартів захисту інформації дасть змогу осучаснити та підвищити рівень безпеки інформаційно-комунікаційних систем, а також сприятиме інтеграції до міжнародного IT-простору.

Як повідомлялося раніше, НБУ попередив клієнтів про виникнення нового виду шахрайства з платіжними картами у вигляді крадіжки даних за допомогою систем зовнішніх інтерактивних голосових відповідей (IVR).

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: