В Києві перейменували Московський проспект (доповнено)

Читать на русском
За словами Володимира В'ятровича, Московський проспект у Києві перейменували на честь Степана Бандери.
Володимир В'ятрович

Голова Інституту національної пам’яті Володимр В’ятрович заявив, що столичний Московський проспект віднині носитиме ім’я Степана Бандери.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Непроста декомунізація: соцмережі обговорюють перейменування КомсомольськаМісто Комсомольськ в рамках декомунізації перейменували в Горішні Плавні. Українці неоднозначно відреагували на історичну назву міста.

«Проспект Московський у Києві відтепер проспект Степана Бандери! Наступний – Шухевич», – написав голова Інституту.

В Київській міській раді повідомили, що сьогодні на пленарному засіданні депутати ухвалили рішення щодо перейменування 5 вулиць, провулку та проспекту, назви яких пов'язані з комуністичним тоталітарним режимом.

Відтак, перейменують: 1. вулицю Баумана – на вулицю Януша Корчака (Шевченківський р-н); 2. вулицю Кутузова – на вулицю Генерала Алмазова (Печерський р-н); 3. вулицю Суворова – на вулицю Михайла Омеляновича-Павленка (Печерський р-н); 4. провулок Кутузова – на провулок Євгена Гуцала (Печерський р-н); 5. проспект Московський – на проспект Степана Бандери (Оболонський та Подільський р-ни).

Нагадаємо, 30 травня завершилося громадське обговорення нових назв для деяких вулиць столиці. Більшість киян висловилися за перейменування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: