Бойовики обстріляли позиції ЗСУ півсотні разів – штаб АТО

Читать на русском
На Донбасі проросійські бойовики за минулу добу знову обстріляли позиції українських військових.

Ситуація в районі проведення АТО за минулу добу залишалася неспокійною, інтенсивність обстрілів із другої половини дня збільшилася. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 50 випадків ведення вогню по опорних пунктах ЗС України, з них на маріупольському напрямку – 33, на донецькому – 15 і 2 – на луганському.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

На маріупольському напрямку потрапили під мінометний вогонь російських окупантів позиції українських військових поблизу Широкиного, Лебединського, Чермалика та Талаківки. Також із озброєння БМП і зенітної установки ворог обстрілював опорні пункти ЗСУ в районі Талаківки та Водяного.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 23 червняСитуація на сході країни на 00:00 23 червня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На донецькому напрямку по позиціях ЗС України біля Ленінського та Верхньоторецька противник вів вогонь із гранатометів і 82-мм мінометів. Неспокійно було й на Світлодарській дузі, де по українських військових, які тримають оборону біля Майорська та Зайцевого, російські окупанти били з кулеметів великого калібру та автоматичних гранатометів, а потім додали ще й міномети.

Для обстрілу опорних пунктів захисників Авдіївки противник використовував, окрім кулеметів, гранатометів різних систем і мінометів, ще й самохідні артустановки. Під вогнем важких мінометів ворога опинилися позиції в районі Новоселівки другої.

На Луганщині російські окупаційні війська вели вогонь з автоматичних гранатометів у районі н. п. Новозванівка та Степове.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: