Українці з початку року продали більше $1 млрд – Гонтарева

Читать на русском
Керівник Нацбанку Валерія Гонтарева констатує поліпшення ситуації на валютному ринку України.
Валерія ГонтареваФото: "УНІАН"

За словами голови Національного банку України Валерії Гонтаревої, з початку 2016 року українські банки викупили в населення вже 1,1 млрд дол.

Про це вона розповіла в інтерв'ю «Українській правді», інформує «Слово і Діло».

«Національний банк за останні два місяці купив мільярд доларів. Від населення з початку року банки купили теж вже 1 мільярд 100 мільйонів доларів», – заявила Гонтарева, розповідаючи про ситуацію на валютному ринку України.

За її словами, торговельний баланс української економіки покращився, наслідком чого стало збільшення кількості валютної виручки. Сталося це в першу чергу завдяки зростанню цін на головні продукти експорту з України: сталь, залізну руду, зерно.

Гонтарева заявила, що у 2016 році інфляція складе менше 10%Сказано 6 березня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«І торговий баланс поліпшився, і валюти більше стало. Через те, що практично всі ціни commodities (біржовий товар – Ред.) зросли, а українські метали зросли на 46%, у нас валютна виручка виросла зі 170 мільйонів (дол. – Ред.) у січні до 227 мільйонів у день за останній місяць», – зазначила глава НБУ.

При цьому українська економіка залишається залежною від світових цін на нафту, оскільки, за словами Гонтаревої, є «маленькою й відкритою».

Нагадаємо, раніше Гонтарева констатувала, що експорт українських товарів відчутно зріс.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: