Китай зацікавився продуктами з України

Читать на русском
Китай зацікавлений у збільшенні імпорту з України соняшникової шроту, макухи та сорго, а також отримати можливість вирощувати й переробляти продукцію в Україні.

Україна та Китай обговорили питання збільшення експорту продовольства, а також можливість китайським компаніям налагодити його виробництво в Україні.

Такі питання порушувалися на двосторонній зустрічі Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового з делегацією провінції Шаньдун на чолі з віце-губернатором провінції Ван Шуан, передає «Слово і Діло».

Обговорення стосувалося експорту з України соняшникової шроту, макухи та сорго. Китайська делегація також висловила зацікавленість у можливості вирощувати та переробляти продукцію в Україні.

«Україна зацікавлена ​​в збільшенні експорту своєї продукції з доданою вартістю. Адже розвиток фермерських господарств допоможе перетворити сільське господарство України із сировинної галузі на переробну», – підкреслив міністр аграрної політики та продовольства України.

За словами Кутового, «збільшення аграрного ринку» призведе до зростання попиту на продукцію суміжних галузей – виробництво обладнання, сільгосптехніки, засобів захисту рослин, добрив.

Китай посів перше місце за експортом вантажів з України – МЕРТКитайська Народна Республіка опинилася на першому місці за експортом вантажоперевезень з України, які сягнули 25,48 млн тонн у 2015 році.

Нагадаємо, що нова команда Міністерства розробила концепцію під назвою «3+5». Вона включає три важливих пріоритети: державну підтримку фермерів, розвиток державних підприємств, а також чесний і прозорий обіг землі. Виходячи з пріоритетів, програма включає 5 напрямків: розвиток сільських територій, підвищення ринків збуту, органічне виробництво та нішеві культури, зрошення та безпеку харчової продукції.

Як повідомлялося раніше, КНР планує реалізувати п'ять інвестиційних проектів, спрямованих на зменшення споживання природного газу та збільшення його видобутку в Україні на суму $3,65 млрд.

Нагадаємо, що консульські служби України та КНР домовилися про взаємне спрощення режиму поїздок для громадян двох країн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: