Українська їжа завойовує ринки Індонезії

Читать на русском
Зараз посольство України в Індонезії надало пропозицію щодо розширення переліку експорту сільськогосподарської продукції.

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів розглядає можливості збільшення асортименту вітчизняних сільськогосподарських культур для експорту в Республіку Індонезія.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів України.

«Згідно з проведеним аналізом, потенціал на ринку Індонезії мають цибуля, часник, черешня, картопля, морква, кукурудза, кукурудзяна мука, ячмінь, овес, жито, житнє борошно, соя, сорго та горох», – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що зараз посольство України в Індонезії надало пропозицію щодо розширення переліку експорту сільськогосподарської продукції.

Нагадаємо, що в січні 2016 року Республіка Індонезія ухвалила рішення зареєструвати Одеську прикордонну державну контрольно-токсикологічну лабораторію. Таке рішення дозволить Україні поставляти в Індонезію свіжу продукцію рослинного походження.

У Кабміні зазначають, що за три місяці поточного року Одеська прикордонна державна контрольно-токсикологічна лабораторія проаналізувала 102 зразки продовольчої пшениці, яка відправляється в Індонезію, загальним обсягом 566,2 тис. тонн.

Як повідомлялося раніше, за підсумками перших двох місяців, експорт України до країн Європейського Союзу перевищив $700 млн.

У травні стало відомо, що Україна досягла рекордних показників експорту зернових, продавши за кордон 34,2 млн тонн з липня 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: